Bullish Three

 

 

Typ av signal: Bullish Fortsättningsformation


Föregående trend: Bullish (uppåtgående)


Tillförlitlighet: Hög


Krävs ytterligare bekräftelse: Rekommenderas


Antal perioder: 5

 

Liknande formationer: Bullish Reverse and Go och Bearish Reverse and Go.

 

 

 

Så här identifierar du signalen:

1. Föregående trend skall vara uppåtgående (bullish). 

2. Dag 1 är en lång grön kursstapel.

3. Dag 2 är en röd liten kursstapel som stänger innanför första dagens öppnings- och stängningskurs (innanför bodyn). 

4. Dag 3 och 4 stänger innanför begränsningarna som dag 1 ger.

5. Dag 5 är en grön kursstapel som stänger ovanför dag 2:s kursstapel (den första röda kursstapeln).

 

 

Psykologi bakom signalen:

När jag liknar den uppåtgående kursrörelsen (bullish) på mina kurser är detta en tydlig gyttjepöl eller andhämtningspaus för köparna och ett utmärkt tillfälle att komma in i en befintlig/gammal signal. Formationen uppstår i en upptrend, som bekräftas av den första gröna kursstapeln i formationen. Det faktum att dag två, tre och fyra stänger innanför högsta- och lägstanoteringen för dag 1 visar att den positiva trenden aldrig bryts. Trots att kursen stänger något lägre (men med en liten body), men uppåt trenden är fortfarande obruten.  Säljarna stärks något när de efter en tid av uppgång ser att kursen inte längre stiger, detta gör att en del "fyndblankare" försöker sig på korta positioner. Så länge inte kursen bryter ner under den första dagens öppningskurs anser jag att trenden fortfarande är uppåtriktad, ett misslyckat vändningsförsök.

 

Dag 5 har köparna vilat upp sig och när kursen stiger över den fjärde dagens högstanotering får de som blankat sent dag 4 bråttom att täcka och hålla nere förlusterna, detta hjälper till att skapa ett rally dag 5 som stärks ytterligare när toppnoteringen för dag 2 passeras.

 

När denna formation kombineras med och formationen korrelerar med riktiningen för MACD är tillförlitligheten en av de högsta och det räcker med att dag fem passerar toppen för dag två för att ta position.

 

Teknisk analys - Bullish Three