Bullish Long Green no 2

 

 

Typ av signal: Bullish - Kan vara både vänding- och fortsättningsformation


Föregående trend: Helst bullish (uppåt) men kan även vända en nedåtgående trend


Tillförlitlighet: Låg


Krävs ytterligare bekräftelse: Helt nödvändig


Antal perioder: 1

 

Liknande formationer: Alla gröna Marubozus.

 

 

 

Så här identifierar du signalen:

1. Föregående trend skall vara uppåtgående (bullish). 

2. De första tre dagarna skapar formationen Three Green Soldiers där det varje dag skapas en ny högre stängning.

3. Den fjärde dagen öppnar över tredje dagens stängning och stänger lägre än den första dagens öppning. Den fjärde dagen omfamnar (Engulfing) de tre första dagarna.

 

 

Psykologi bakom signalen:

En lång grön kursstapel med små svansar både upp- och nedtill är ett tecken på att köparna inte vill missa tåget, ett starkt köptryck råder. Köparna har i stort sett under hela kursstapeln livslängd tagit affärer på allt högre nivå, för att inte missa rallyt. Som vanligt när vi studerar en enskild kursstapel måste vi se sammanhanget, trenden och övriga tekniska indikatorer för att kunna dra några slutsatser. I en uppåtgående stark trend är sannolikheten stor att kursen fortsätter uppåt. Det är dock viktigt att påpeka att när en lång grön kursstapel kommer efter en lång period av uppgång kan den utgöra en vändpunkt då marknaden kan tolkas som överköpt.

 

Precis som vid alla enskilda kursstaplar krävs en bekräftelse. Om nästa dag stänger över denna dags stängning är det en bekräftelse på fortsatt uppgång, men på samma sätt innebär en röd kursstapel med en stängning under denna dags lägsta nivå eventuellt en vändningsformation. 

 

Teknisk analys - Bullish Long Green no 2